Фритюрниці
Як зміниться життя, якщо купити фритюрницю?
Гаджет викликає нестримне бажання обсмажувати все, чого не пощастило завалятися в холодильнику. І на полицях продуктового супермаркету також, і в лотках вуличних торговців. Картопля фрі? То буде перше, що ви готуватимете у новісінькій фритюрниці. Вийде, звичайно, не як у Макдональдсі, але потім з'ясується, що потрібно було лишне знайти правильний підхід до своєї електронної помічниці. І сушити скибочки не на паперових рушниках, а на решітці. І дати охолонути в холодильнику. І потім смажити щойно смажену картоплю у фритюрниці знову (так хрусткіше).
Експерименти не закінчаться. У пристрій завантажується моцарелла, огірки (серйозно — зелені огірки!), креветки та курячі крильця. Потім, коли осмілієте, варто спробувати з пончиками, грибами та ролами з ковбасою і сиром. І кокосовою стружкою. І листям — м’ята-«фрі» підійде для морозива, базилік — для м'яса. Які тільки божевільні рецепти не обговорюють власники фритюрниць на тематичних форумах (включаючи обсмажування печива Oreo).
Є у диво-гаджетів невеликий мінус — запах. Після декількох тижнів щастя і прожарювання усього гастрономічного різноманіття, з'ясується ось що: фільтрувати масло після кожного разу клопітно, і пахне кухня як одна гігантська картопля фрі. Саме тому при можливості вибирайте фритюрниці з фільтром запаху та масла. Або ширше відкривайте вікна.
Якщо ви продовжите шопінг, і відкриєте розділ з фритюрницями б/у на «Техноскарб» — здивуєтеся, що частина називається «повітряними» і працює практично без масла. Наприклад, одна з найпопулярніших фритюрниць «Тефаль» для однієї порції картоплі використовує єдину мірну ложку «палива». Але технологія відрізняється від звичайних фритюрниць: девайс спочатку висушує продукти з усіх боків, а потім розпорошує мікроскопічні краплі олії. У таких фритюрниць повно фанатів — ще б пак, так страви виходять менш шкідливими, але і смак буде дещо іншим.