Tehnoskarb

Корзина

Кавомолки

rr45

Кавомолка Gino Rossi rr45

Пропозицій (1)
3264 грн
acg-7150b

Кавомолка Arita acg-7150b

Пропозицій (11)
386 - 399 грн
acg-7200s

Кавомолка Arita acg-7200s

Пропозицій (1)
441 грн
casadio

Кавомолка - casadio

Пропозицій (1)
2230 грн
bb105

Кавомолка G.bezzera bb105

Пропозицій (1)
1490 грн
другое

Кавомолка Taurus другое

Пропозицій (1)
420 грн
Продати швейцарські годинники
ammt

Кавомолка Illy ammt

Пропозицій (1)
2800 грн
k6

Кавомолка Compak k6

Пропозицій (1)
2500 грн

Як думаєте, що більшою мірою впливатиме на смак вашої ранкової кави: якщо купити кавомолку або кавоварку? Можливо, з відповіддю на перший погляд складно погодитися, але вона однозначна — кавомолку.

Кава, яку ми купуємо вже меленою, потрапляє до нашої чашки не зовсім свіжою. Це не означає, що нею легко отруїтися, мов забутим у холодильнику кефіром, зате в такому вигляді ви недоотримуєте: а) дозу кофеїну (адже знайоме відчуття, коли після американо ефекту бадьорості немає?); б) всі відтінки смаку та запаху, на які конкретний сорт багатий. Замість цього виходить трохи гірке пійло коричневого кольору — загалом може і нагадує каву, але тільки якщо немає з чим порівнювати.

Спробуйте перемолоти зерна, і одну частину заварити відразу ж, а другу залишити у шафі на пару тижнів. Між попередньо меленим і тільки-но роздрібленим різниця буде більш помітною, ніж якщо ви просто придбаєте нову кавоварку. Тому що в процесі екстракції зі свіжомеленої кави можна витягнути максимум її можливостей.

До того ж кавомолка (б/у теж прекрасно підійде для цієї цілі) відкриває доступ до експериментів — альтернативні технології приготування кави вимагають помелу різного ступеня. Для екстракції у френч-пресі потрібні частки великого розміру, а в турці можна варити і дрібні («в пил»). Чим більша гранула — тим більше часу займе її приготування. З кавомолкою легко міняти пристрої для варіння, оскільки з нею можна встановлювати розмір часток самостійно.

Яку кавомолку краще вибрати: жорнову або з ножами?

Кавовий сноб на це питання відповість однозначно — жорно. Мовляв, частинки виходять одного розміру, тому що тиск на боби розподіляється рівномірно. А ротаційна ніби ріже зерна. Але механізми удосконалюються — сьогодні навіть такі кавомолки оснащені декількома режимами помелу, і все це в рамках бюджетного сегмента, тому навряд чи ви щось втратите, якщо вирішите заощадити.