offline

0 800 210 028

Новий бюджетник або неновий флагман? Який смартфон обрати?

5 причин не на користь ультрадешевих пристроїв з Піднебесної.

***

китайський смартфон новий чи флагман б/у

1. Їх вражаючі характеристики насправді нічого не варті.

З їх допомогою хіба що зручно маніпулювати свідомістю покупця. «Ого, як багато мегапікселів у камери — вона, напевно, дуже хороша?».

Уявіть два оголошення з текстом «продається кілограм полуниці»: ніяких зображень та подробиць, але одна пропозиція вдвічі дорожча за іншу. Ви вирішуєте придбати дешеву, аж потім виявляється, що половина лотка вже підгниває. Але ж за характеристиками все однаково: і там кілограм, і там. Дві 12-мегапіксельні камери можуть знімати з разюче різними кольорами, рівнем деталізації, спотворенням пропорцій. Єдине, що у них буде однаковим — розмір зображень. Ті самі 12 пікселів — це просто роздільна здатність картинки.

Так що не фокусуйтеся на гігагерцах процесору і гігабайтах оперативки. Тип пам'яті може відрізнятися (і один пристрій з 4 ГБ швидше записуватиме/зчитуватиме інформацію, а другий — повільніше).

Замість цього: обирайте оптимізацію. Дізнайтеся, наскільки злагоджено всі комплектуючі працюють, чи економно смарт витрачає енергію. Для цього навіть не потрібно йти до супермаркету електроніки та клацати наживо. У будь-якому відеоогляді ривки анімацій та вильоти з додатків все одно помітні — варто тільки придивитися. І ось на перший погляд здається, що сенсу доплачувати за флагман немає, бо ось яка симпатична модель очолює кожен топ бюджетних смартфонів 2019 року, але на практиці апарат пригальмовує кожен раз, коли запускає камеру з екрану блокування.

2. Навіть продаючи дешеві телефони, виробники заробляють на покупцях.

Ні Xiaomi, ні Meizu, ні інші гравці з Китаю не займаються благодійністю. Пропонуючи смартфони недорого, їм доводиться а) економити в процесі розробки, б) компенсувати недоотриманий прибуток під час післяпродажного обслуговування.

Google Pay

Найчастіше жертвують чіпом NFC — тобто позбавляють вас можливості оплачувати покупки в магазині телефоном. А ще обирають низької якості олеофобне покриття (неприємно водити пальцями по екрану) чи вібромотор (порівняйте з будь-яким, навіть старим «айфоном» — і зрозумієте, про що мова) і тому подібні дрібниці, з яких і складається поняття «досвід користувача».

Тут же можна згадати питання браку: пару років тому на найбільшому російськомовному майданчику для фанатів Android у темі вкрай популярного китайського бюджетника з'ясувалося, що кожен третій (!) власник стикався зі зламаною кнопкою «Додому».

Реклама у системі китайського бюджетника

Коли у вендора закінчуються можливості замінити дорогі/якісні запчастини дешевими аналогами, починається вбудовування рекламних банерів в системні програми. Або частковий, місцями безграмотний переклад, тому що найняли не найкомпетентніших перекладачів для локалізації.

Замість цього: оберіть флагман. Хай не найсвіжіший (сьогоднішня планка в тисячу доларів за преміальний девайс A-бренду — справжнє божевілля), а торішній або навіть дворічний. Нехай це буде б/у смартфон на «Техноскарбі», але флагман.

Тому що в якому б році цей гаджет не випустили, в той день він символізував максимум можливостей своїх творців. Коли б хтось додумався вбудовувати рекламу на екран «Налаштуваннь» флагмана, тоді техно-журналісти їх з пилом змішали би.

3. Термін життя бюджетників занадто короткий.

Компаніям простіше випустити нове покоління пристроїв, ніж оновлювати прошивку для попереднього. І справа навіть не в нових функціях, а в оновленнях безпеки: замисліться, скільки особистих даних зберігає смартфон? Номери банківських карток, наприклад. Невже не страшно?

4. Навіть найкращі смартфони до 6 000 ₴ безнадійно відстають в плані камери.

Актуальним бюджетним «китайцям» сьогодні дають і по два модулі для портретного розмиття фону, і спалахи біля фронталок, і ще багато бонусів. Але все це просто щоб підсолодити огидну пігулку — роботу тих камер.

Помітно це по відсутності фокусу, як тільки в кадрі стає замало світла (шанс зняти з однієї спроби вкрай невисокий), в тремтінні відео і звуку, ніби з бочки. Або вже після затвора смартфон застигне, і поки він в такому стані — момент, який ви хотіли захопити, давно минув. Кот втік, дитина перестала посміхатися, сонце зайшло.

камера смартфону

У випадку з камерою кожна частка секунди на рахунку, і це дійсно важливо. Навіть якщо ви не маєте найменшого інтересу до фотографічної справі, все одно, найімовірніше, використовуєте соціальні мережі, Viber, Telegram. Фотографії в месенджерах — швидкий і зручний спосіб поділитися інформацією. Камера —  інструмент, який все це забезпечує. Вона повинна бути неймовірно швидкою і точною.

5. Коли прийде час оновлюватися на нову модель, на вторинному ринку бюджетник знеціниться до копійок.

Навіть якщо гаджету лише 6 місяців від народження, потрібна вражаюча вдача, щоб хоч хто-небудь захотів його купити навіть за 40% від початкової вартості (бо хитрий виробник встиг випустити ще два смартфона в тій же лінійці).

Флагмани дешевшають повільніше і нове покоління зазвичай презентують раз на рік. А якщо спочатку обирати вживаний смартфон — втрата грошей під час повторного продажу знизиться до мінімуму.

Дивіться також:

Ярмарок техніки — м. Луцьк, пр-т. Соборності, 38
Ярмарок техніки — м. Луцьк, пр-т. Соборності, 38

Акція в магазині Луцька.

Акції

07.06.2019

3459

Плануємо літо: чим зайнятися у місті
Плануємо літо: чим зайнятися у місті

7 небанальних способів взяти максимум від цього літа, навіть якщо не пощастило отримати відпустку.

Техноблог

05.06.2019

959

Скласти все: кращі гаджети для абітурієнтів
Скласти все: кращі гаджети для абітурієнтів

Готуємося до марафону ЗНО заздалегідь.

Техноблог

29.05.2019

1304

«Забіг по магазинам»: оголошуємо марафон шопінгу до Дня Києва!
«Забіг по магазинам»: оголошуємо марафон шопінгу до Дня Києва!

День Києва у 2019-му святкуємо ефектно: з масштабним «Забігом по магазинах» мережі «Техноскарб».

Акції

24.05.2019

2342

Післяплата
Післяплата

"Техноскарб" надсилає техніку післяплатою. Доставка здійснюється у всі регіони України "Новою Поштою".

Новини сайту

24.05.2019

6049

Весняні фаворити: що ми купували у травні?
Весняні фаворити: що ми купували у травні?

Які товари найчастіше шукали в Україні за останній місяць весни 2019 року.

Техноблог

23.05.2019

955