offline

0 800 210 028

Вживана техніка Apple: чому так дорого?

Розбираємося, чи варто доплачувати та в чому об'єктивні переваги перед іншими брендами.
***

Чому техніка Apple така дорога?

Репутація Apple зіткана з протиріч. Ви ж напевно чули ці полярні думки: який-небудь сусід Коля теревенить, що всі користувачі «яблук» — просто хвальки та важливий їм один лише бренд. З іншого боку звичайний власник айфона позбудеться свого гаджету хіба що заради айфон нового покоління.

І як тут зробити власні висновки, коли ціни дивують — чому навіть б/у коштує стільки? Та питання логічне: магазини, інтернет і звичайні, рясно забиті симпатичними Huawei та Xiaomi. Ті начебто виглядають однаково, мегапікселі і гигагерци на рекламних постерах вказано вражаючі — чого ж тоді Apple зазналася?

Так, техніка Apple дорожча

Навіть нова. Якщо уважно стежити за ринком смартфонів, виявиться, що нові Android-флагмани вже через місяців легко купити з дисконтом. iPhone стають доступнішими один раз на рік — коли у продажу з'являються моделі наступного покоління. І то — якщо не завадить раптовий стрибок долара.

Що в підсумку? Ціни на б/у електроніку Apple теж плавають на одному рівні, поки конкуренти дешевшають. Наприклад, аналітична компанія BankMyCell досліджувала, за скільки продавали б/у iPhone X і Galaxy S9 (правда, в США). Через 9 місяців після релізу флагман Apple оцінювали в ≈690 доларів (тобто він втратив майже 31%), а S9 «впав» з 720 до 290 баксів, що приблизно 60% від початкової вартості.

Техніка — це не «голе» залізо

Її ціну не може формувати один процесор, тип чи об'єм пам'яті, або навіть ємність акумулятора. Тому що насправді немає різниці, якого покоління чіп Intel в вашому ноутбуці. Що дійсно важливо — чи швидкий ваш комп'ютер, чи зручно на ньому працювати? Ми оцінюємо речі, відштовхуючись від досвіду та вражень. І якщо пристрій спрощує або покращує життя більше, ніж аналоги — завжди знайдеться хтось, готовий переплатити.

Поки інші женуться за перевагою чисел характеристик, Apple фокусується на простоті та зручності. Щоб інженеру подобалися макбуки з айфонами, і домогосподарці також. Щоб ніякої абракадабри на манер: перевстановив операційну систему, колонки перестали працювати, а диск з драйверами загубився, а в інтернеті не знайти — бо модель занадто стара.

Apple Macbook Pro 2016

І там, де технічно суперники не гірші (а часом — сильніші), Apple перемагає увагою до дрібниць. Там конструювали ноутбуки, які відкриваються одним пальцем, без зусиль. Яблука логотипу світилися (легко знайти гаджет в темряві), платіжну систему інтегрували в телефон та годинника — можна відмовитися від звичайних пластикових кредиток.

Коли в китайських смартфонах почали додавати спалах фронтальним камерам, в iPhone додали підсвічування екраном з максимальною яскравістю — метод куди більш безпечний для зору. При переході на техніку Apple ця різниця підходів відчувається на всіх рівнях використання.

Apple залишається актуальною довше

Сьогодні це найнадійніша компанія в сфері післяпродажної підтримки. iPhone 5s отримує свіжу прошивку з сучасними функціями шість років після релізу. Для порівняння, ось, як склалася доля ровесників 5s:

  • Пластиковий Samsung Galaxy S4. Архаїзм, припинили оновлювати в 2015-му.
  • Nokia Lumia 1020. Microsoft продала підрозділ, що випускав смартфони Nokia, та зупинив розробку мобільної платформи «Люмій» Windows Phone.
  • Nexus 5. Google закрила цілу лінійку. Смартфон не отримував офіційних оновлень з 2015-го року.

iphone 5s vs Galaxy S3Схожа історія з розумними годинниками Apple Watch та комп'ютерами MacBook. Чому ці гаджети такі дорогі? Та тому що цикл їх штучних життів та актуальності завжди перевищує інші пристрої на ринку. У довгостроковій перспективі ця грошова різниця не має значення.

Apple не випускає бюджетні пристрої

Функцію бюджетних девайсів бере на себе їх техніка з досвідом. Тобто для багатьох єдина можливість познайомитися з айфона та маками — купувати б/у. Чим нижча ціна — тим більше бажаючих. Тому попит тут стабільно високий.

Та нарешті… 

Тому що Apple — це Apple

Зі своїми візіонерами, культурою і — куди ж без них — сліпими послідовниками. І як би ви себе не вмовляли, що старенький смартфончик за три тисячі і так прекрасно працює, та заміна йому ні до чого, чарівний світ Купертіно все одно розбурхує цікавість. Фокус в тому, що до кінця відчути відповідь «чому так дорого» не можна... поки до рук не потрапить ваша перша коробочка з надкушений фруктом на логотипі.

Замовити на «Техноскарбі»:

Дивіться також:

Зверни увагу на артикул та вимагай знижку!
Зверни увагу на артикул та вимагай знижку!

Літо акцій на «Техноскарбі» не закінчується.

Акції

30.07.2019

4127

«Товари тижня» — вже на «Техноскарбі»
«Товари тижня» — вже на «Техноскарбі»

Кожні сім днів — нова категорія зі знижкою! Ловіть!

Акції

29.07.2019

3095

Зустрічаємо новий «Техноскарб» у Києві
Зустрічаємо новий «Техноскарб» у Києві

Той самий випадок, коли «більше» означає «краще». Більше «Техноскарбів»! Ще більше!

Відкриття магазинів

24.07.2019

1565

Розіграли три подарункових карти у Facebook: як це було?
Розіграли три подарункових карти у Facebook: як це було?

Отримати 500, 1000 або 1500 гривень на покупки в «Техноскарбі» міг кожен.

Акції

24.07.2019

1122

Знову подарунки: розігруємо останній сертифікат
Знову подарунки: розігруємо останній сертифікат

Ще не слідкуєте за «Техноскарбом» у Facebook? Чудовий привід це виправити.

Акції

16.07.2019

1429

 Лови знижки на мобільні телефони до 20%!
Лови знижки на мобільні телефони до 20%!

Недорогі телефони стають ще доступнішими.

Акції

16.07.2019

9084