offline

0 800 210 028

Б/в телефон: на що звернути увагу

1080x900 760606 used-phone-UA.jpg t_news

Сьогодні купівлею вживаної техніки вже нікого не здивуєш. По-перше, б /в товари значно дешевші за нові, що дозволяє заощадити або віддати перевагу пристрою з кращими характеристиками (якщо бюджет обмежений, але хочеться потужнішу техніку). По-друге, в моду входить усвідомлене споживання та екологічність, а купівля уживаних товарів — пряма можливість дати техніці нове життя та тим самим запобігти її потраплянню на звалище. А по-третє, сьогодні є величезна кількість комісійних магазинів, що надають гарантію на товари з досвідом або навіть дають можливість оформити розстрочку (що особливо зручно на випадок великих купівель).

За статистикою найпопулярніша техніка, яку купують (або продають) на вторинному ринку — це мобільні телефони. Саме тому ми хочемо розповісти вам про головні нюанси, на які варто звернути увагу на випадок купівлі б/в телефону.

IMEI та загальний стан

У першу чергу рекомендуємо перевірити IMEI-код (унікальний номер, який має кожен пристрій). Наберіть комбінацію * # 06 # і порівняйте його з номером на коробці (якщо вона є у продавця). Крім того, код повинен збігатися із комбінацією цифр у налаштуваннях телефону та на лотку для сім-карти (для айфонів). Потім уважно перевірте корпус телефону на наявність дефектів або пошкоджень (подряпини, скрипи та т.д.), а також перевірте екран (цілісність, сліпі зони, вигорілі точки). Після чого переходите до огляду роз'ємів — під'єднайте зарядку, навушники, карту пам'яті та встановіть сім-карту. Крім того, якщо телефон зі знімним акумулятором — обов'язково перевірте батарею. Пам'ятайте, що роздута батарея може бути небезпечною і в такому випадку краще відмовитися від купівлі.

1080x900 760608 imei-code.jpg t_news

Камери та звук

Зробіть декілька фото для того, що перевірити модулі на наявність пошкоджень (плями в кадрі). Найкраще зробити знімок білого аркуша паперу або однотонної стіни. Далі зробіть тестовий дзвінок, щоб перевірити динаміки та мікрофон. Також можна включити декілька стандартних рингтонів у налаштуваннях телефону, щоб оцінити чистоту звуку.

Сенсори та софт

На цьому етапі перевіряємо датчики наближення й освітлення, орієнтацію екрану та сканер відбитків пальців (якщо він передбачений) або Face ID (для айфонів). Після цього погортайте додатки, подивіться на швидкість роботи телефону і зробіть скидання налаштувань до заводських (якщо до цього моменту ви вже переконалися в тому, що готові купувати пристрій). Крім того, купуючи айфон, обов'язково прослідкуйте, щоб продавець вийшов зі свого облікового запису в iCloud.

1080x900 760609 soft.jpg t_news

І наостанок — не бійтеся ставити запитання, а також ретельно оглядати телефон. Вдалих купівель!

Каталог мобільних телефонів інтернет-магазину «Техноскарб». 

Дивіться також:

Вітаємо переможців! Акція до 8 Березня «Товари купуй, подарунки даруй»!
Вітаємо переможців! Акція до 8 Березня «Товари купуй, подарунки даруй»!

Визначено переможців акції «Товари купуй, подарунки даруй!». Вони отримають сертифікати номіналом 2000 грн на покупку золотих прикрас!

Новини мережі

12.03.2021

1878

По місту з вітерцем!
По місту з вітерцем!

Розповідаємо про популярний міський індивідуальний транспорт, який можна вигідно купити на сайті нашого інтернет-магазину «Техноскарб».

Техноблог

07.03.2021

752

Весняна акція! До -10% знижки на обрані товари!
Весняна акція! До -10% знижки на обрані товари!

Весна прийшла, знижки принесла! До -10% знижки на товари для нового сезону!

Акції

05.03.2021

2771

Акція до 8 березня! Товари купуй, подарунки даруй!
Акція до 8 березня! Товари купуй, подарунки даруй!

Спеціально до 08 березня ми запускаємо нову акцію! Купуйте товари та беріть участь у розіграші чудових подарунків!

Акції

01.03.2021

2795

Що подарувати на 8 Березня?
Що подарувати на 8 Березня?

Ми знаємо, як може бути складно підібрати подарунок для представниць прекрасної статі, тому декілька ідей для презенту — далі.

Техноблог

26.02.2021

833

Який годинник Amazfit обрати у цьому році?
Який годинник Amazfit обрати у цьому році?

Яка компанія випускає розумні годинники Amazfit, що лежить в основі діяльності бренду та яку модель обрати у 2021 році — про все по черзі.

Техноблог

19.02.2021

1642