offline

0 800 210 028

Обираємо планшет для школярів!

1080x900 2401307 ban_tehnoblog_Pl_ua.png t_news

Планшети з кожним роком дедалі сильніше інтегруються в сучасне життя школярів. Це відбувається через цифровізацію всієї освітньої програми, а також через популярну онлайн-освіту. Тому якісний і продуктивний планшет — це вже не забаганка дитини, а обов'язковий інструмент для підготовки до уроків та участі в заняттях за допомогою відеозв'язку. Особливо він необхідний, якщо школяр не має ноутбука або персонального комп'ютера.

Ми підготували кілька корисних порад про те, як правильно вибрати недорогий, але корисний планшет для школярів.

Молодша вікова група

Для молодшої вікової групи (1-4 клас) планшет необхідний не стільки для участі в уроках або виконання домашніх завдань, скільки для розвитку. Адже в багатьох школах уже з 1-го класу починаються уроки інформатики та англійської. На планшет можна встановити розвивальні додатки та ігри для таких предметів.

Для цього не потрібно багато продуктивності, тому оптимальним вибором буде недорогий планшет з ОЗП до 4-6 Гб і внутрішньою пам'яттю до 64 Гб. Оптимальне співвідношення ціни та якості з такими характеристиками притаманне моделям від Xiaomi і Lenovo. 

1080x900 2401309 P1.png t_news

Середня вікова група

У 5-9 класі все змінюється. Мобільні пристрої та комп'ютери в цьому віці вже повноцінно інтегруються в шкільне життя. Усе це доповнюється бажанням дітей грати в ігри та розважатися. Тому для школярів цієї групи потрібно обирати планшет трохи потужніший. Рекомендується від 8 Гб оперативної пам'яті (ОЗП) і від 124 Гб внутрішнього сховища. Ще важливо обирати моделі з міцним корпусом і екраном, оскільки діти особливо активні в цьому віці. 

Таким характеристикам відповідає багато планшетів Samsung, а також преміальні версії Lenovo Tab. Не відстає і виробник Huawei, який пропонує чимало планшетів з такими параметрами. 

Старша вікова група

Вибір планшета для школяра старших класів вимагає особливої уваги до кількох ключових характеристик. По-перше, продуктивність: для комфортної роботи з документами, перегляду навчальних відеоматеріалів і використання спеціалізованих застосунків рекомендується обирати пристрої з ОЗП від 8 до 16 ГБ. Процесор також має значення — краще віддавати перевагу потужним і сучасним моделям, які не "гальмуватимуть" навіть під час відкриття кількох додатків одночасно.

Другим важливим критерієм є тривалість автономної роботи. Учневі старших класів доводиться проводити багато часу в школі, бібліотеках або навіть на додаткових заняттях, тому акумулятор має витримувати не менше 8-10 годин активного використання. Крім того, варто приділити увагу і якості дисплея — перевагу краще віддати моделям з високою роздільною здатністю і гарною передачею кольору. Не забувайте також про наявність портів для підключення зовнішніх пристроїв і можливість розширення пам'яті через SD-карти.

На що ще звернути увагу при виборі планшета?

Крім цього слід враховувати операційну систему планшета, його допоміжні функції та форм-фактор корпусу. Наприклад, планшети можуть мати попередньо встановлену ОС Android або iOS (для Apple-пристроїв). Перший тип кращий для школярів, оскільки він більш поширений. Це не створить жодних перешкод у встановленні рекомендованих навчальних програм та ігор (Apple-пристрої підтримують не всі програми та розвивальні ігри). 

Також слід враховувати розмір дисплея. Він не має бути надто великим, щоб учневі було зручно носити пристрій до школи чи використовувати для занять. Оптимально — до 10 дюймів. 

1080x900 2401308 P2.png t_news

Ще варто звернути увагу на тип корпусу. Крім стандартних планшетів, є моделі-трансформери. Гібридні гаджети набувають особливої популярності серед студентів старших класів. Основні причини — мобільність дизайну і різнобічні можливості пристрою, які стають незамінними як у навчанні, так і у вільний час. Однією з таких моделей є Microsoft Surface Pro 7, яка вирізняється компактністю та легкістю. А її комфортна клавіатура та камера з автофокусом і функцією запису відео у Full HD якості роблять процес збереження інформації швидким і зручним. Однак головна особливість такого пристрою від Microsoft — це доступ до Office 365, де можна без проблем працювати в таких додатках, як Word, PowerPoint та Excel.

Врахуйте всі ці рекомендації, щоб подарувати школяреві корисний гаджет!

Дивіться також:

iPhone 15 та інші новинки
iPhone 15 та інші новинки

всі деталі презентації Apple

Техноблог

15.09.2023

492

Акція до дня програміста
Акція до дня програміста

Створюй майбутне! Відкривай нові світи! Ноутбук - твій інструмент, твій ключ.

Акції

12.09.2023

477

Відкрито новий магазин у місті Чернівці!
Відкрито новий магазин у місті Чернівці!

Новий магазин за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 14

Відкриття магазинів

30.08.2023

462

Літні знижки тривають!
Літні знижки тривають!

Спека- літо не закінчується, а знижки в ТЕХНОСКАРБ тривають!

Акції

29.08.2023

610

Відкрито новий магазин у місті Івано-Франківськ!
Відкрито новий магазин у місті Івано-Франківськ!

Новий магазин за адресою: м. Івано-Франківськ, Коновальця, 147/3

Відкриття магазинів

29.08.2023

416

Вибираємо праску для дому: 4 головні критерії
Вибираємо праску для дому: 4 головні критерії

Праска — це незамінний помічник у будь-якому будинку

Техноблог

28.08.2023

558