offline

0 800 210 028

5 найпопулярніших Wi-Fi роутерів у 2024 році

1080x900 2851286 ban_tehnoblogWF_ua.png t_news

Технології у сфері комп'ютерної техніки розвиваються з кожним роком. Не винятком є і Wi-Fi роутери (маршрутизатори), завдяки яким ми отримуємо доступ до Інтернету. Ці пристрої тепер є в кожному будинку. Але багато хто не змінює їх, поки вони не вийдуть з ладу. Тому не всі знають, що моделі цих пристроїв постійно оновлюються і вдосконалюються. Вони стають більш функціональними і продуктивними.

Розглянемо нові популярні моделі, які мають найкраще співвідношення ціни та якості у 2024 році.

Mercusys MW302R

Mercusys MW302R являє собою доступне рішення для забезпечення бездротового під'єднання у квартирі або приміщенні площею до 45 квадратних метрів. Його функціональність охоплює підтримку пріоритизації трафіку для певних пристроїв, що дає змогу, наприклад, забезпечити стабільне під'єднання до ігрового ноутбуку або комп'ютеру. Незважаючи на це, максимальна швидкість передачі даних обмежена 300 Мбіт/с.

Для сімей з дітьми роутер може стати незамінним інструментом завдяки можливості обмеження доступу до певних сайтів. Крім того, є функція встановлення годинного режиму роботи, що дає змогу автоматично вимикати роутер на ніч або в періоди вашої відсутності.

Netis MW5230

Характерною особливістю маршрутизатора Netis MW5230 є вбудований USB-порт, що робить його привабливим вибором для сільської місцевості, де доступ до мобільного інтернету через 3G/4G модеми часто буває необхідний. Великим плюсом є автоматичне перемикання між мобільним і стаціонарним інтернетом у разі проблем з одним із них.

Крім того, USB-порт можна використовувати для підключення зовнішнього накопичувача, що перетворює маршрутизатор на власне хмарне сховище.

Антени маршрутизатора мають коефіцієнт посилення 5 дБі, що забезпечує пристойне покриття в приватному будинку, а за відгуками користувачів, сигнал навіть досить добре дотягується до присадибних ділянок.

1080x900 2851283 Net.png t_news

Основні технічні характеристики цього бюджетного маршрутизатора доволі скромні: він працює в діапазоні 2,4 ГГц, що обмежує швидкість до 300 Мбіт/с, а також має обмеження у швидкості для LAN-портів, які підтримують лише 100 Мбіт/с. Водночас він коштує недорого, тому користується популярністю.

ASUS RT-AC51U

ASUS RT-AC51U — це надійний вибір із середнього цінового сегмента. Він підтримує роботу в двох діапазонах — 2,4 і 5 ГГц, і має USB-порт, який можна використовувати для підключення модему або периферійних пристроїв.

Варто зазначити, що максимальна швидкість цього пристрою становить 733 Мбіт/с, що трохи нижче, ніж у деяких інших роутерів з підтримкою 5 ГГц діапазону. Однак на практиці цей невеликий розрив не такий помітний.

У налаштуваннях роутера є можливість обмежити швидкість для підключених пристроїв, що корисно під час пікового навантаження, щоб один пристрій не забирав занадто багато пропускної здатності.

Для управління налаштуваннями роутера ASUS можна використовувати зручний настільний додаток ASUSWRT. Також є мобільний додаток ASUS Router APP для управління роутером зі смартфона.

TP-Link ARCHER-AX1500

Цей маршрутизатор підтримує стандарт Wi-Fi 6, що забезпечує більш широке охоплення сигналу і високу максимальну швидкість передавання даних, що досягає 1,5 Гбіт/с.

Однією з переваг цієї моделі є підтримка технології безшовної Mesh-мережі, що забезпечує більш стабільне і надійне з'єднання в різних ділянках будинку або офісу.

ARCHER-AX1500 оснащений потужним триядерним процесором, здатним ефективно обробляти велику кількість підключених пристроїв. Він також підтримує передові технології, такі як Beamforming, OFDMA і MU-MIMO. Цікавою особливістю є функція Target Wake Time, яка сприяє зменшенню витрати енергії у підключених до роутера мобільних пристроїв.

Крім того, варто відзначити додаток Tether, який полегшує налаштування маршрутизатора через смартфон. 

1080x900 2851284 TP-Linkt.png t_news

TP-Link DECO-S7-3-PACK

TP-Link DECO-S7-3-PACK являє собою комплект із трьох роутерів AC1900, об'єднаних у меш-систему, призначену для забезпечення стабільної Wi-Fi мережі на площі до 520 квадратних метрів. За необхідності охоплення можна легко розширити, додавши ще одну точку доступу TP-Link.

Крім широкого покриття, система має низку інших переваг. Підтримка технології 3х3 MU-MIMO забезпечує високі швидкості передавання даних: до 600 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 1300 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. Ба більше, система здатна обслуговувати одночасно понад сто підключених пристроїв-клієнтів.

Незважаючи на масштабність, управління системою легко здійснюється за допомогою програми TP-Link Deco, доступної як для пристроїв на базі Android, так і для iOS. Крім того, якщо у вас є розумна колонка, ви можете використовувати голосове керування для управління системою.

Висновок

У підсумку вибору маршрутизатора слід орієнтуватися на конкретні потреби. Для звичайного домашнього використання достатньо недорогої моделі, тоді як геймерам необхідний дводіапазонний роутер з ігровим режимом. Для офісу або невеликих публічних просторів підійде середньобюджетна модель, здатна забезпечити стабільний інтернет для декількох підключень. Хоча топові моделі пропонують просунутий функціонал, багато користувачів можуть не використовувати всі їхні можливості, тому переплата за них не завжди виправдана, і розумніше вибрати середньобюджетний варіант.

Залишається тільки вибрати кращий варіант на «Техноскарб», де представлено багато моделей роутерів за вигідними цінами.

Дивіться також:

Відкрито новий магазин у місті Київ!
Відкрито новий магазин у місті Київ!

Новий магазин за адресою: м. Київ, вул. Закревського 27/2

Відкриття магазинів

13.03.2024

289

ТОП-5 моделей бездротових навушників у 2024 році
ТОП-5 моделей бездротових навушників у 2024 році

Ми зібрали для вас огляд найкращих п’яти TWS навушників 2024 року, починаючи з найдоступніших і закінчуючи топовими рішеннями

Техноблог

12.03.2024

323

Акція до дня закоханих
Акція до дня закоханих

Купуй в Техноскарб легко та економно!

Акції

12.02.2024

327

ТОП-5 інструментів українського виробника Dnipro-M
ТОП-5 інструментів українського виробника Dnipro-M

Dnipro-M — це українська компанія, яка займається розробкою, виробництвом і продажем інструментів.

Техноблог

07.02.2024

385

Купуй товари зі знижкою, сплачуючи онлайн!
Купуй товари зі знижкою, сплачуючи онлайн!

Встигни вигідно купити, кількість пропозицій обмежена!

Акції

26.01.2024

482

Samsung представив смартфон зі штучним інтелектом
Samsung представив смартфон зі штучним інтелектом

Samsung презентувала нові флагманські моделі смартфонів

Техноблог

23.01.2024

431