Тостери
Як обрати тостера?
Здається, на кухні немає гаджета простішого за тостер. У якому б році ваш б/у тостер «Філіпс» не випустили, найімовірніше, він — то невелика пластикова коробка з двома роз'ємами та важелем. Коли хлібець досягає ідеальної кондиції, підстрибує разом із кнопкою.
Але вибрати тостер складніше, ніж самі тости запікати. Шлях до вашої ідеальної моделі пролягає через три «але»:
Перше «але». Форм-фактори відрізняються. Найпопулярніший — абзацем вище: мінімум функцій, пара підсмажених скибок за один раз. Але є сімейні варіанти з чотирма відсіками для хлібу та тостерні міні-духовки з індукцією. Останній тип стане в нагоді, коли тостер б/у куплено не тільки задля смаження шматочків фіксованого розміру, а є намір також підсмажувати вафлі, пекти зефірки та іншу смакоту.
Друге «але». Положення нагрівальних елементів у корпусі впливатиме на якість тостів. Припустимо, купили тостер у Києві, майже не придивлялися (адже працює!), а хліб чомусь плямистий — якісь ділянки засмажені надмірно, інші майже сирі. А все тому що комплектуючі, відповідальні за прожарювання, занадто далекі один від одного.
Третє «але». Навіть у тостера повно додаткових функцій:
* Розморожування. Часом хліб зберігається в холодильнику, а цей режим помірно розігріває шматочки перш ніж запікати. Грінки не пригорять, і контрастна температура ніяк не зашкодить пристроєві.
* Кнопка «Скасувати». Приємно контролювати процес вручну та мати можливість зупинити прожарювання у будь-який момент, якщо раптом здасться, що булочка підгорає.
* Таймер, як на мікрохвильовці або пральних машинах. Щоб не стояти біля гаджету від нетерплячки.
* Налаштування ступеню прожарювання. Золотий стандарт — три (легке, середнє, сильне), але програм може бути й більше.
* Відсік для крихт. Тоді не доведеться перевертати тостера та щосили витрушувати з нього залишки сніданку.